Voetballen, Chat Noir, Muziek en meer...

23 juni 2009 - Genève, Zwitserland

Allez Carouge! Allez Carouge!

Maar het mocht niet baten… de alles beslissende promotiewedstrijd tegen FC Schutz (“Hop Schutz”) werd met 1-3 verloren… toch hebben we genoten van dit avondje ouderwets volksvermaak. Een voetbalwedstrijd is toch echt de beste manier om snel Franse (scheld)woorden te leren… Tip voor op het Kasteel: hier wordt ook wijn verkocht. En wel in echte wijnglazen geserveerd! Niks geen plastic. Als je dan toch iets wilt gooien kan het maar beter goed aankomen…

Uitgerekend op de 13e mocht Sas een monstermaal maken voor de hongerige collega’s van Egge.  Sas heeft de enige echte Lasagne a la Sausage gemaakt en het smaakte erg best (zie lachende gezichten op foto’s).  Na het 8ste biertje en de derde fles wijn zijn we in ‘the Place to be’ tent van Carouge beland: Le Chat Noir. Nadat we onszelf langs de Big Black and Beautiful portiers hadden weten te worstelen, hebben we in het café nog heerlijk wat drankjes gedronken en een dansje gewaagt op de keke muziek.  De ‘basement’, waar het echte shaken volgens kenners plaats vindt,  hebben we niet weten te bereiken. There’s always more to explore…

Afgelopen weekend was het hier Fete de la Musique; vrij vertaald Lowlands in Geneve. Misschien niet zulke aansprekende namen als Anouk of Editors, maar vergis je niet: Nana’n Kho en Melao swingen de Afrikaanse en Salsa pan uit… heel Geneve en omstreken staat een weekend lang volgebouwd met allerlei podia, variërend van huiskamer formaat naar Lowlands formaat. Je kunt iedere 100m weer een andere artiest aanhoren en ondertussen genieten van een drankje en het lekkere weer. Kortom, het was net alsof we in Biddinghuizen rond slenterden.
De heerlijke dixies mochten ook niet ontbreken, alhoewel ze hier in Zwitserland alles verdomd goed schoonmaken en –houden. Nog nooit een plasje gedaan in zo’n propere dixie! De knallers van de avond waren toch echt wel de Traditionnel Afrique band en The Funky Rabbits. The Funky Rabbits waren echt een beetje vreemd maar wel lekker en alle Afrikaanse muziek swingt gewoon de pan uit! Ook hebben we onze Amerikaanse matties een mooie festival traditie weten bij te brengen: Bier Smijten! (Zie foto’s) Kortom, volgend jaar geen 140 euro voor tochtige tentjes in Holland maar gewoon een paar tientjes voor de vlucht naar Geneve: hetzelfde resultaat. Muziek, zon en bier!

’s Nachts hebben we een andere geweldige Zwitserse traditie ontdekt: de bakkers verkopen hier in het weekend tijdens de nachtelijke uurtje van de bakplaats verse en nog warme pain de chocolat et croissants! Door een luikje kun je dan je bestelling doorgeven en versere goodies kun je gewoon niet krijgen. Soort vervanger van de Kapsalon zeg maar…

Tot zover onze avonturen hier in Geneve!

A Bientot et Salut!

PS. Bij deze ook nog even een dikke kus voor onze jongste vriend Liano!
PPS. Bedankt voor alle leuke en lieve kaartjes!

 

Foto’s

6 Reacties

 1. Matthijs:
  24 juni 2009
  Goedemorgen luitjes. Wat leuk om te lezen dat jullie ook fijn hebben gebierd. De foto's van het festival zien er leuk uit. Geen gek idee om het in te wisselen voor Lowlands. Voor 180 euries kun je veel supermarktbiertjes drinken. En zo te zien hebben jullie dat ook gedaan! Wat betreft het voetbal gaat natuurlijk niets boven de echte rood-witten. Ik heb mijn maandje sportgeneeskunde er bijna opzitten en kijk dus vanaf mijn werkplek naar het 30 meter verderop gelegen Kuipje. Je bergijpt dat ik sta te springen om weer naar West te gaan waar wel leuk wordt gevoetbald. Nou genoeg gepraat. Veel plezier met jullie volgende avonturen! Liefs Matthijs
 2. Remi en Natas:
  24 juni 2009
  Alo Alo!
  Goed om te horen dat jullie ook zonder ons bier blijven drinken ;-) Ook wij hebben ons dit weekend staan laven aan de alcoholische versnaperingen maar het is toch anders zonder jullie... Miss you guys!

  Maar een kapsalon inruilen voor warme broodjes: that's not done. Jullie moeten de kapsalon juist introduceren in Geneve!

  Wij zijn nu bijna twee weken terug vanuit Bali maar het lijkt alweer maanden. We hebben het geweldig gehad: heerlijk eten, mooi weer en veel duiken (ook in bed)! Ik voel een en-grouppe duikvakantie aankomen!

  Tevens genieten we nog dagelijks na van onze bruiloft: wat een mooie mensen, wat een liefde en wat een lijflied! Natas zingt 't nog dagelijks voor me.

  Peeps, geniet van elkaar en het goede leven. We connecten snel om een afspraak te maken om met elkaar bier te drinken!

  Much love!
 3. brigitte en marcel:
  24 juni 2009
  helemaal geweldig om jullie zo te zien genieten. Alle kuchjes zijn nu deleted. Dus deze oude dokter kan ook weer gerust slapen. Ik geniet van mijn vaderdag boek: moet iedereen lezen.Ik zag nog een fraaie saxofonist voorbij komen op een van de podia op de foto's.Kortom : jullie redden je wel. Ciao.
 4. Yo:
  24 juni 2009
  Klinkt weer goed allemaal! Fijn om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben. Hier gaat alles ook zn gangetje, vorig weekend personeelsfeestje van Sundio gehad. Was weer erg gezellig! Aankomend weekend gaan we naar Groningen en naar de TT in Assen. Matthijs had al kaartjes en Lieke belde gisteren dat ze via de Gasunie kaartjes heeft geregeld voor haar, Tijs en mij, ik ben benieuwd...
  Volgende week maar eens skypen om weer eens echt bij te kletsen!!
  Bises
 5. Sander:
  28 juni 2009
  Hey y'all,

  Klinkt goed daar joh! Beter nemen jullie de muziek mee naar NL. Hoe is het weer daar? Ik zweet mn ballen af hier... Dus....

  Gr
 6. Nanda:
  29 juni 2009
  Ik zweet net zo hard als Sander, maar gelukkig is er bij mij nog niets afgevallen.

  Wat een supervrolijke foto's, ik zie veel grijnzen :-) en vooral veel bier, hihi.
  Die Chat Noir gaan we zeker onveilig maken!! Misschien zelfs wel de basement... Heb nu al zin! Superkek hoor, Big Black & Beautiful portiers, ben benieuwd.

  Klinkt zeker niet gek, zo'n Afrikaans LowLands. Echt leuk dat jullie iedere keer weer allemaal nieuwe avonturen hebben meegemaakt, ik lees de verhalen af en toe gewoon een paar keer omdat er zo veel te lezen is.

  Hier wat minder spannende belevenissen, maar alles gaat zijn gangetje. Als het weer zo blijft als nu, is er weinig te klagen!
  Kben op het moment niet zoveel nieuwe muziek aan het ontdekken, vooral oldskool aan het luisteren, maar dat komt nog wel deze zomer.

  Ik wil overigens wel zo'n croissantje proeven hoor, onder het genot van de Funky Rabbits die uit de speakers swingen.

  Tot bij het volgende berichtje & heel veel plezier maar weer.

  Liefs.

  PS.: Ik heb ook mijn eerste biertje gesmeten vorige week! Bij Gogol Bordello! Ik vond het eerst een beetje zonde, maar het was er echt het publiek voor, dus toen ik toestemming had van Stef en de grote (schoon)broer.. hopsakee :-) was trouwens wel een plastic bekertje hoor...

  PPS.: Uhum, heb heel schaamteloos de berichtjes van de anderen zitten lezen... maar Sas, we moeten een duikvakantie plannen!! Of ga je dat in Geneve doen?? Kan natuurlijk ook, maar ik ga denk ik liever voor een blauwe zee en wit strand ;-)