Une semaine en Hollande et plus...

6 juni 2009 - Genève, Zwitserland

Chers amis,

ici une autre 'update' de nos activites... maar toch echt gewoon weer in het Nederlands hoor...

Sinds de vorige keer hebben we een weekje Nederland achter de rug, waarin we heerlijk een fantastische bruiloft van de Brusjes (foto's) en verjaardag van Yo (ook foto's) hebben gehad. Het eerste wat we tegen elkaar zeiden in het vliegtuig terug naar Holland was: 'Wat is het hier plat he?!' We zijn dus al gewend aan de bergen hier, alleen dat heuveltje op fietsen moet nog een beetje getraind worden. We hebben een heerlijk weekje bij Thea en Tess gebivakkeerd. Tess heeft zelfs haar bedje en kamer aan ons afgestaan! SUPER thanks Tess, we hebben heerlijk geslapen... Thea natuurlijk ook super bedankt voor de goede zorgen. Na wat gezellige familieavondjes stond zaterdag de reden van onze terugkomst gepland: Bruiloft van Natas & Remus!!!  Chic de fric gekleed, maar gewoon lekker op de vouwfiets naar het Heerenhuis. Alles was echt fantastisch maar Natas en Remi waren zonder twijfel het stralende middelpunt van deze geweldige dag... Misschien een idee om eens per half jaar iedereen zich te laten optutten, want godallemachtig, wat zien wij er met zijn allen goed uit ;-) De diashow liet zien dat dat niet altijd het geval is geweest... Geheel in stijl werd het een avond met swingende muziek, bier/wijn en ... shoarma bij Has... Waar we nog net niet het licht mochten uitdoen...

De rest van de week heeft Sas zoveel mogelijk sociaal gedaan terwijl Egge met zijn kont in het zand op Renesse zat, zogenaamd aan het werk met zijn collega's... verschil moet er wezen. Donderdagavond was voor Sas een onwijs gezellig avondje en een waardig afscheid. Begonnen met Nannie bij Lokanta met tapas, Moijto's en Caiprhina's (dat voorspelde natuurlijk niet veel goeds...) en lots of garlic (Sorry voor de stank...) Daarna met wat meisjes en Matthijs heerlijk luidruchtig en histerisch gelachen in de Boudewijn. Tof dat je er was Matti en logisch dat je afhaakte bij het zoveelste gesprek over baby's en lekkere mannen ;-) Voor een laatste drankje nog even naar binnen gestapt bij Westerpaviljoen om de nieuwe liefde van Esmee te spotten, helaas was die er niet en ik had toen al veels te veel rosetjes op... tijd om naar huis te gaan. De volgende morgen was geen beste, maar thanks voor het gezellige avondje chica's en Matthijs!

Vrijdagavond zijn we (weer) naar Geneve vertrokken. Deze keer met wat minder emoties dan vorige keer... zaterdag stond in het teken van de grote boodschappen bij Leclerc. Deze Franse supermarkt scheelt je 30% van de kosten, dus dat is wel 1 keer per week een ritje waard... Maar wat een gigantische winkel is dat zeg. Sander, neem je die walkie-talkie mee deze kant op, want je raakt elkaar zo kwijt... 's avonds hebben we nieuwe snaren op de gitaar gedaan zodat Sas verder kan gaan met leren spelen. Het doel is om uiteindelijk iedere avond Egge in slaap te zingen... Zondag kon Sas de Leptons weer versterken (vorige week zonder ons 8-10 verlies) en prompt werd er weer flink uitgehaald tegen de Quarks (het andere team van CERN): 23-12. "Wie is nou de club? Wie is nou de club? Wie is nou de club van CERN?" Even die Sparta-emoties oprakelen hiero...

Maandag was ook hier een vrije dag en hebben we lekker rustig aan gedaan en natuurlijk heel hard geduimd voor de Freggels en Sasstars! Volgend jaar proberen we er weer bij te zijn hoor! Hoorde dat jullie de eer hoog hebben gehouden en het een heerlijke dag was. Wij hebben hier een beetje langs het meer gefietst waar je echt heerlijk op de rotsen kunt zitten met een boekje en met natuurlijk een fantastisch uitzicht (foto's).

Vanavond gaan we de plaatselijk voetbalclub FC Carouge aanmoedigen. Ze kunnen namelijk promoveren naar de eredivisie (noem je dat hier ook zo?) als ze winnen... En misschien dat Egge er ook wel een plekje kan veroveren ;-) Daarna duiken we waarschijnlijk voor het eerst het echte nachtleven in van Geneve... Hopelijk veroorzaken we niet te veel hoofdpijn voor onszelf en kunnen we morgen gewoon rennen enzo bij de softbal wedstrijd...

Au revoir,

Sas en Egge

Foto’s

4 Reacties

 1. Judith:
  6 juni 2009
  Ik heb weer genoten van je verhalen, leuk hoor!
 2. Nanda:
  6 juni 2009
  Hihi,

  Sas, de volgende ochtend was zeker geen beste... Proefde de knoflook en caipirinha's nog lang daarna.

  Jullie huisje ziet er echt heel erg leuk uit! Ik dacht eerst heel even dat er foto's bij zaten van de Mariniersweg, door de foto waar je een hoekje van de keuken ziet en Egge staat te roeren in een pannetje... maar daarna zag ik de zee van ruimte aan de andere kant ;-)

  Ik voel dat Frans van jullie trouwens al helemaal zitten. Was wel even bang dat ik alles in het Frans moest gaan lezen, maar deze level van Fransheid kan ik nog net aan.

  Oude man, hoe gaat het met je?? Weer net zo fit als oud?
  Ik begreep van Sander dat jij als je terugkomt ook softballer wordt, misschien kunnen we met zijn allen wel een team vormen! Ik zag het dit jaar, net als de voorgaande jaren, ook weer helemaal zitten; lekker uitleven met de knuppel, schreeuwen aan de kant, liedjes zingen als 'U-G-L-Y, you ain't got no alibi, you ugly' (dit jaar een vers erbij geleerd van Ann 'M-A-M-A, how you think you got that way, your mama'... ook erg mooi :-), een lekker koel biertje drinken en natuurlijk mensen blessures bezorgen door aan de verkeerde kant van het 1e honk te gaan staan, uhum... Heerlijk dat softballen ;-)

  Ik kijk weer uit naar het volgende berichtje!

  Liefs, Nan.
 3. Sander aka aap met de blauwe billen!:
  7 juni 2009
  Peepz,
  jammer dat ik niet nog even een biertje heb kunnen doen de laatste week van aanwezigheid. Maar zoals jullie weten, zal ik jullie snel opzoeken. Neem de walkietalkies mee hoor. No problemo! ;-)

  En ja... beter zijn jullie bij het volgende softballtoernooi. Als Roel (zit verdomme bij mij in H2 nog ook. De kneus) zich aan de regels hield waren wij eerste van de poel (van der poel... gna gna gna). Net ook nog een wedstrijd gehad. 3-11 verloren tegen de nummer 1. Wat hebben we veel fouten gemaakt zeg. Speelde zelf ook niet zo goed. Ik train denk ik te weinig. Probeer nu twee keer te gaan en vind eigenlijk dat heel het team dat moet doen. Wat een amateurs zeg. Die trainen wanneer ze willen (1 x per vier weken? Sommige dan) en de coach vind het maar best. Ik zeg, waar is de discipline? Zo win je de belangrijke wedstrijden niet....

  Maare zo te horen hebben jullie het onwijs naar jullie zin daar. Het ziet er ook onmogelijk mooi uit. Damn... denk dat ik er ook ga wonen.

  Time's up.

  Spreek jullie snel. Ben benieuwd naar jullie volgende blog!
 4. Yo:
  9 juni 2009
  Bonjour,

  Erg leuk dat jullie weer even een paar dagen in het land waren. Enne 1 keer in het half jaar lijkt me een goed plan. Oktober is geregeld, maar who's next... ;-). Heb nu al zin om in augustus jullie casa live te komen bekijken!
  Bises Yo